Експерт: В Україні озимина страждає через економію аграріїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В Україні озимина страждає через економію аграріїв

Аграрний ринок
249
В Україні озимина страждає через економію аграріїв. Так, в 2010 р., за інформацією МінАП, в Україні доведеться пересіяти до 30% озимини. За даними Інституту рослинництва ім. Юр’єва, на середину березня в Харківській області загинуло 4% озимини, ще 21% - слабкі і проріджені. Говорити про остаточні втрати можна буде, коли на полях зійде сніговий покрив і крижана кірка.
При цьому збиток міг бути значно нижчим, якби аграрії не економили на впровадженні нових технологій, вважають експерти, повідомила прес-служба ГК "Агроліга".
"Використання якісного посівного матеріалу, озонування насіння, проби ґрунтів, раціональне внесення добрив та інші сучасні методики істотно збільшують схожість і енергію зростання посівів", - відзначає генеральний директор групи компаній "Агроліга" Олександр Бердник.
За його словами, наприклад, в Харківській області не більше 5% аграрних господарств застосовують такі технології. "Це дорогі заходи, і не всі господарства можуть нести такі витрати, - коментує експерт. - Але, як показує практика, застосування сучасних агротехнологій дає добрий результат. Цього року весняні проби монолітів підтвердили, що 100% посіяної нами озимої пшениці дали впевнені сходи".
Як відзначив О.Бердник, торік ГК "Агроліга" зібрала в середньому 40-46 ц/га пшениці, тоді як середня врожайність цієї культури по Харківській області, згідно з даними Мінагрополітики, склала 26,6 ц/га.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас