Іспанія прийняла план зменшення бюджетного дефіциту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія прийняла план зменшення бюджетного дефіциту

Казна та Політика
320
Міністр фінансів Іспанії Єлена Сальгадо і глави фінансових підрозділів регіональних урядів країни в понеділок погодили заходи скорочення витрат, пише газета The Wall Street Journal.
Іспанія, котра має один з найбільших дефіцитів бюджету серед країн Євросоюзу, прагне скоротити його до 3% ВВП до 2013 року, що відповідає вимогам ЄС.
Фінальна оцінка бюджетного дефіциту країни в 2009 році складає 11,2% ВВП в порівнянні з попередньою оцінкою в 11,4%.
За словами Сальгадо, представники урядів іспанських регіонів схвалили план, що передбачає скорочення дефіциту приблизно на 60 млрд євро, або 5,7% ВВП до 2013 року. При цьому основне зменшення - близько 55 млрд євро - припаде на центральний уряд і лише 5 млрд євро - на регіони.
Децентралізована структура іспанського уряду ускладнює завдання скорочення дефіциту в порівнянні з іншими країнами. Центральний уряд безпосередньо контролює менше третини державних витрат і може лише встановлювати орієнтири для регіональних і муніципальних органів влади, які контролюють решту витрат.
Уряди основних іспанських регіонів контролюють найбільшу частину держвитрат - на їх частку в 2008 році припало 36% витрат.
Криза на ринку житла Іспанії привела економіку країни до глибокої депресії. Рівень безробіття в країні близько 20% і є найбільшим у єврозоні, і уряд має намір витратити більше 30 млрд євро лише на виплати з безробіття в 2010 році.
Відновленян іспанської економіки як і раніше відстає за темпами від інших європейських країн. Тим часом, темпи спаду зменшуються, і це дозволило Сальгадо прогнозувати, що економіка країни зростатиме в кожному кварталі цього року в порівнянні з попереднім.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас