Українські банкіри прогнозують зниження ставок із депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банкіри прогнозують зниження ставок із депозитів

Кредит&Депозит
1217
Тенденція зниження ставок із вкладів населення може зберегтися до кінця 2010 року, вважають банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".
Так, за оцінкою голови правління банку "Південний" (Одеса) Вадима Мороховського, одним із чинників зниження ставок з депозитів є надлишкова ліквідність банків.
"Сьогодні надлишкову ліквідність випробовують багато банків. В першу чергу, це долар і євро. Це впливатиме на ставки. Ставки як із залучення, так і розміщення у міру тиску ліквідності змінюватимуться. Ми за останній час тричі знизили ставки", - сказав банкір.
При цьому він зазначив, що повільне зниження ставок із депозитів стимулюватиме надходження вкладів в банки.
"Ми чекаємо, що буде падіння депозитних ставок - на 2-4% до кінця року", - сказав глава правління Ощадбанку (Київ) Анатолій Гулей.
Разом з тим глава правління Промінвестбанку (Київ) Віктор Башкиров вважає, що якщо Нацбанк збереже суворий контроль за ліквідністю, ставки з депозитів у гривні не зміняться.
"Якщо в банків будуть проблеми з ліквідністю в гривні, ставки з депозитів в гривні не знижуватимуться. Причина, з якої ставки із депозитів у гривні можуть знижуватися, - це отримання банківською системою ліквідності в гривні. Заборгованість по неповерненому ПДВ колосальна: якщо ці гроші почнуть входити в систему, банки опускатимуть ставки. Якщо зберігатиметься така ж жорстка монетарна політика, яка була в 2009 році і буде такий самий суворий контроль за ліквідністю в гривні з боку регулятора, ставки залишаться на тому ж рівні", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас