S&P: Китайські банки впораються зі зростанням проблемних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Китайські банки впораються зі зростанням проблемних кредитів

260
Фінансовий стан китайських банків є досить стійким, тому тиск збільшення обсягів проблемних кредитів у результаті рекордного зростання кредитування не дуже нашкодить їхнім прибуткам, вважають аналітики рейтингового агентства Standard & Poor's (S&P).
Як повідомило агентство Bloomberg, аналітики S&P прогнозують зростання кредитного портфеля китайських банків на 20% цього року після підйому на 30% в 2009 році. При цьому проблемна заборгованість складе менше 10% загального приросту в наступні два роки.
"Потенційне різке зростання безнадійних кредитів та інших проблемних видів заборгованості буде найбільшою проблемою банківського сектора Китаю в наступні декілька років, - сказано в доповіді аналітика S&P Раяна Цанга. - Але ми вважаємо, що сектор має досить хорошу прибутковість, адекватний рівень безнадійних кредитів і адекватну капіталізацію, що дозволить утримати проблемні кредити на керованому рівні".
В 2009 році китайські банки видали рекордний обсяг нових кредитів - 9,6 трлн юанів ($1,41 трлн). Цього року найбільші банки активно залучали новий капітал, щоб покрити ризики по кредитах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас