Goldman Sachs: Валюти країн БРІК будуть і далі зміцнюватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs: Валюти країн БРІК будуть і далі зміцнюватися

Валюта
804
Валюти Бразилії, Росії, Індії і Китаю дорожчатимуть, незважаючи на те, що модель довгострокової оцінки їх вартості свідчить про те, що вони переоцінені на даний момент, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на прогноз аналітиків Goldman Sachs.
Згідно зі збудованою аналітиком Goldman Sachs Томасом Столпером моделлю, рубль переоцінений на 3%, юань - на 0,2%, індійська рупія - на 16%, а бразильський реал - на цілих 46%. "Всі валюти БРІК зараз переоцінені, - відзначив Т.Столпер. - Та все ж ми чекаємо, що вони зміцняться ще більше".
Аналітики інвестбанку вважають доцільною покупку російських акцій з метою скористатися перевагами зміцнення рубля. Крім того, Goldman Sachs рекомендує своїм клієнтам купувати реал в парі з доларом США і робити ставки на зростання курсів нацвалюти країн Азії, що розвиваються, включаючи Індію, по відношенню до ієни.
"Різниця в циклічному попиті може пояснити стійке відхилення від справедливої вартості. Посилення внутрішнього попиту і скорочення відмінностей в обсягах економіки призводить до завищеної оцінки. Ми проявимо песимізм по відношенню до переоцінених валют, лише коли попит сповільниться", - говориться в аналітичній записці Т.Столпера.
На його думку, є три чинники, які змусять валюти БРІК повернутися до справедливого рівня вартості: сповільнення темпів зростання, збільшення потреби в іноземному капіталі або відновлення економіки США. "На даний момент представляється, що жоден з цих трьох чинників не застосовний до країн БРІК", - вважає Т.Столпер.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас