Система нагляду за фінринками на рівні ЄС запрацює із січні 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система нагляду за фінринками на рівні ЄС запрацює із січні 2011 року

Казна та Політика
139
Система наднаціонального фінансового контролю на рівні Євросоюзу повинна запрацювати з січня 2011 року, повідомив єврокомісар з внутрішнього ринку і послуг Мішель Барньє.
"Час летить швидко. Ми (Єврокомісія) хочемо забезпечити реалізацію домовленості глав держав (країн ЄС), що така система фінансового контролю повинна запрацювати на початку січня 2011 року", - сказав він, виступаючи перед членами комітету Європарламенту з економіки і грошової політики.
Лідери ЄС схвалили створення європейської системи наднаціонального фінансового контролю на саміті в грудні 2009 року в Брюсселі.
Йдеться про створення в ЄС двох нових органів з нагляду за фінансовими ринками: один займатиметься макропруденциальним аналізом фінансової системи в цілому, а другий складатиметься з трьох груп, яким доручено вивчати ризики в конкретних сферах, - банківській, страховій, пенсійній і на ринку цінних паперів.
Планується, що ці три групи відповідатимуть за гармонізацію національних процедур регулювання фінансових ринків, а також отримають право вирішувати суперечки між країнами і координувати дії регулюючих органів в кризових умовах, наприклад при виникненні проблем в крупного банку, що здійснює діяльність в різних країнах ЄС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас