У результаті розміщення ОВДП відбулася очікувана переоцінка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У результаті розміщення ОВДП відбулася очікувана переоцінка

Казна та Політика
558
Міністерство фінансів України вчора провело аукціон з продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) вперше після призначення нового Кабінету міністрів. У відповідності з очікуваннями Renaissance Capital Ukraine відбулася переоцінка ОВДП: Мінфін знизив доходність шестимісячних паперів на 200 б.п. до 17%, а річних - на 680 б.п. до 16%.
"Загальний обсяг заявок досяг рекордного рівня 9,3 млрд грн., однак більша їх частина передбачала колишню прибутковість (20-24%), тобто більшість учасників ринку не були готові купувати ОВДП за меншої прибутковості. Мінфін задовольнив лише заявки з самою низькою прибутковістю (14 зі 162 заявок) і привернув всього 0,6 млрд грн., розмістивши тільки короткострокові зобов'язання.
Обсяг продажу дворічних ОВДП виявився дуже незначним - лише 1,1 млн грн. Беручи до уваги істотний інтерес, не задоволений на аукціоні, попит на ОВДП на вторинному ринку повинен зрости (ми відзначаємо, що останнім часом пропозиція в цьому сегменті практично була відсутня). У результаті прибутковості державних зобов'язань на вторинному ринку, швидше за все, індикативно скоррегуються. Наступний аукціон повинен показати, як швидко інвестори зможуть пристосуватися до нових рівнів прибутковості ОВДП.
За нашими оцінками, справедлива максимальна прибутковість річних інструментів складає 15-16%. При відсутності пропозиції на вторинному ринку ми рекомендуємо інвесторам брати участь в первинних аукціонах і намагатися купувати ОВДП на цих рівнях. На нашу думку, самий високий потенціал отримання прибутку припускають інструменти з максимальним терміном обігу (два-три роки)", - повідомив представник Renaissance Capital Ukraine.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас