В Полтаві затримано чиновника, яка вимагала і отримала 100 тис. грн хабара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Полтаві затримано чиновника, яка вимагала і отримала 100 тис. грн хабара

Кримінал
305
В Полтаві затриманий чиновник, яка вимагала і отримала хабар на суму 100 тис. грн., повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Полтавській обл.
Співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю (УДСБЕЗ) ГУ МВС України в Полтавській обл. затримали державного чиновника Полтави за здирництво і отримання хабара від приватного підприємця, що проживає в Дніпропетровську, за виготовлення документів і сприяння у вирішенні питання про визнання прав власності на державне майно, а саме - на базу відпочинку, що розташована в Кобеляцькому районі Полтавської обл., знаходиться у веденні державного підприємства.
Отримавши гроші, зловмисниця передала приватному підприємцеві обумовлені раніше документи, а також повідомила, що отримані як хабар кошти будуть передані керівництву держпідприємства.
Затримавши чиновника, співробітники правоохоронних органів встановили, що вказана база відпочинку знаходиться на балансі держави балансовою вартістю 1 млн 238 тис. грн., а надані нею документи на базу містять свідомо помилкову інформацію.
Таким чином, відносно чиновника порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 369 (дача хабара), ч. 2 ст. 366 (службова підробка), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас