Фондові індекси в Азії зросли до максимуму майже за 2 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси в Азії зросли до максимуму майже за 2 місяці

Фондовий ринок
97
Фондові індекси в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні зросли з ранку в середу до найвищого рівня майже за 2 місяці на тлі рішень Федеральної резервної системи (ФРС) США і Банку Японії, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific підвищився з відкриття торгів на 1,3% - до 124,55 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 і австралійський S&P/ASX 200 зросли на 1,2%, південнокорейський Kospi - на 2,1%.
ФРС у вівторок залишила базову процентну ставку без зміни (у діапазоні від нуля до 0,25% річних) і пообіцяла утримувати вартість кредитування біля нульового рівня протягом тривалого часу.
Банк Японії в середу подвоїв обсяг програми кредитування банків до 20 трлн ієн ($222 млрд) і зберіг процентну ставку на рівні 0,1% річних.
"Очевидно, що ФРС збирається зберегти дуже м'які ставки для стимулювання відновлення, - відзначив Кріс Холл з інвестфірми Argo Investments. - Питання на мільйон доларів полягає в тому, чи зможуть споживачі відчути ці стимул-реакції і підтримати економіку".
Ціна акцій південнокорейської LG Electronics Inc., третього по величині виробника мобільних телефонів в світі, збільшилася на 2,4%.
Акції японського автомобілебудівного концерну Mazda Motor, який отримує 21% виручки в Європі, подорожчали на 2,9% після того, як S&P підтвердило кредитні рейтинги Греції.
Котирування цінних паперів Intel, найбільшого світового виробника чіпів пам'яті, піднялися на 3,1%, бо вихід на ринок нової продукції Intel зміцнив упевненість в майбутньому підвищенні попиту на мікросхеми.
Ринкова вартість японської гірничорудної компанії Mitsui Mining & Smelting, що поліпшила прогноз прибутку на тлі подорожчання сировинних товарів, підскочила на 5,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас