Індекси в США зросли у вівторок на збереженні ставок ФРС, S&P досяг максимуму за 17 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США зросли у вівторок на збереженні ставок ФРС, S&P досяг максимуму за 17 місяців

Фондовий ринок
101
Фондові індекси в США завершили торги у вівторок підвищенням; інвестори були обрадувані вістями, що Федеральна резервна система (ФРС) на засіданні, яке відбулося 16 березня зберегла процентну ставку на колишньому рівні, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів вранці в середу демонструють зростання: червневі контракти на S&P 500 набрали 0,199%, на Dow Jones - 0,179%.
Як зазначено документі за підсумками засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC), ФРС прийняла рішення про збереження цільового діапазону базової процентної ставки від 0% до 0,25% річних і знов повторила, що утримуватиме ставку на "виключно низькому рівні" протягом "тривалого часу".
"Заява FOMC істотно не відрізнялася (від колишніх), але були в звіті і деякі нюанси", - відзначає аналітик Thornburg Investment Management Кліфф Ремілі. За словами експерта, "заява знов підкреслює, що ми йдемо шляхом відновлення", підтримку ринку надали зауваження FOMC щодо ситуації на ринку праці і витрат бізнесу.
В заяві FOMC сказано, що "інформація, отримана після засідання FOMC в січні, підтверджує, що економічна активність продовжує зміцнюватися, і що стан ринку праці стабілізувався". Крім того, "витрати бізнесу на устаткування і програмне забезпечення істотно зросли".
На цих вістях індекс Standard & Poor's 500 досяг позначки 1159,46 пункту - максимуму з жовтня 2008 року. Індекс Dow Jones Industrial Average зріс за підсумками шостої сесії поспіль - це найтриваліше ралі в 2010 році.
До появи повідомлень про рішення ФРС підтримку ринку надали підтвердження міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's рейтингу Греції на рівні "ВВВ+" і заява його аналітиків про скорочення вірогідності пониження рейтингів у майбутньому.
Акції Citigroup зросли в ціні на 4,1%, папери Wells Fargo подорожчали на 1,3%.
Ринкова вартість Intel збільшилася на 4% - найбільш значне зростання з серпня 2009 року. Компанія оголосила, що вже поставила понад 100 тис. нових чіпів Xeon 5600, офіційні продажі якого починаються в середу.
Котирування цінних паперів General Electric підскочили на 4,5% - найбільш помітне підвищення серед всіх акцій, що входять в індекс Dow Jones. Компанія оголосила, що може продовжити підвищення дивідендів, а також почати викуп власних акцій.
Вартість акцій Limited Brands зросла на 4,2%. Компанія оголосила про підвищення дивідендів до $1 на акцію і початку реалізації програми викупу акцій на $200 млн.
Лідером підвищення серед акцій, що входять в індекс S&P, стали папери Harley Davidson. За підсумками торгів вони подорожчали на 7%. Інвесторів надихнули повідомлення про можливу покупку виробника мотоциклів.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у вівторок зріс на 43,83 пункту (0,41%) - до 10685,98 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився на 8,95 пункту (0,78%), склавши 1159,46 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 15,8 пункту (0,67%) - до 2378,01 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас