Індекси в США зросли в понеділок на акціях фінкомпаній, ф'ючерси дорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США зросли в понеділок на акціях фінкомпаній, ф'ючерси дорожчають

Фондовий ринок
96
Американські фондові індекси Dow Jones Industrial Average і Standard & Poor's 500 зросли в понеділок услід за цінами акцій фінансових компаній і ритейлерів, повідомило агентство Bloomberg.
Ф’ючерси на індекси США дорожчають у вівторок, підвищення їх котирувань складає 0,05-0,1%.
Підтримку паперам фінансового сектора, що дешевшали в першій половині торгів, надало розкриття головою банківського комітету Сенату Крістофером Доддом інформації про законопроект, що надає регуляторам повноваження для розділення крупних фінансових фірм, введення заборон на торгівельні операції банків за рахунок власних коштів, а також контролю діяльності хедж-фондів і ринку деривативів.
План Додда передбачає створення ради регуляторів на чолі з міністром фінансів США, який займеться виявленням ризиків для фінансової системи і виробленням рішень для боротьби з ними.
"Фондовий ринок пішов угору в кінці торгів завдяки тому, що Додд вніс ясність щодо фінансового регулювання, - відзначає керівник Greenwood Capital Associates Уолтер Тодд. - Ми приблизно бачимо, що буде включено до остаточного законопроекту. Упевнений, що багато інвесторів раді тому, що тепер хоч би знають, з чим їм доведеться зіткнутися".
На цьому фоні подорожчали акції Wells Fargo, Bank of New York Mellon і U.S.Bancorp.
Вартість паперів AIG підскочила за підсумками торгів на 0,3% на інформації про те, що відомий інвестор Брюс Берковіц придбав значну частку акцій страховика, а також конвертовані і прості облігації компанії.
"Підйом акцій AIG також підтримав фінансовий сектор", - говорить керівник RidgeWorth Investments Алан Гейл.
Папери Wal-Mart подорожчали в понеділок на 2,8% завдяки поліпшенню рекомендацій для акцій ритейлера аналітиками Citigroup до "купувати" з "тримати". На думку експертів, компанія може збільшити свою частку ринку завдяки зниженню цін на деякі види товарів.
Акції PepsiCo зросли в ціні на 1,6%. Порада директорів одного з найбільших у світі виробників безалкогольних напоїв схвалила збільшення дивідендів за підсумками минулого року, а також програму викупу акцій на суму $15 млрд.
Котирування паперів сировинних компаній впали за підсумками торгів на побоюваннях, що Китай може зробити нові кроки для згортання стимулюючих заходів.
Нафта подешевшала в понеділок на 1,8% - до $79,8 за барель, акції Exxon Mobil знизилися в ціні на 0,8%.
Індекс Dow Jones Industrial Average зріс до закриття ринку в понеділок на 17,46 пункту (0,16%) - до 10642,15.
Standard & Poor's 500 піднявся на 0,52 пункту (0,05%), склавши 1150,51.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 5,45 пункту (0,23%) - до 2362,21.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас