Банки в 2010 р. будуть подовжувати терміновість депозитного портфелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки в 2010 р. будуть подовжувати терміновість депозитного портфелю

Кредит&Депозит
1000
Банки в 2010 р. будуть подовжувати терміновість депозитного портфелю і продовжувати знижувати відсоткові ставки. До таких висновків прийшли аналітики "VAB Банку" під час прес-брифінгу.
Експерти відзначили, що вже в другому півріччі 2009 р. банкам вдалося блокувати наслідки нестабільності економічної ситуації на ринку депозитів. Банки та регулятор використовували максимально ефективний інструментарій, адекватний тому, який застосувала банківська система в інших країнах. Перш за все вкладнику була запропонована більш гнучка альтернатива класичним розміщенням - депозити на короткі і дуже короткі терміни. На ринок були випущені вклади на 7, 10, 15 днів, а також низка карткових продуктів з вільним режимом доступу до засобів і прийнятною дохідністю з фактичного залишку на рахунку.
"Якщо в січні 2008 р. в банківській системі на частку гривневих депозитів припадало понад 60% залучень в депозитному портфелі, на початку 2009 р. - рівно половина, то станом на 1 січня 2010 р., при тому, що довіра вкладника до того часу вже почало повертатися, вона знизилася до 47%. Середня терміновість нових залучень в першому півріччі 2009 р. скоротилася до 1-2 місяців, але вже в другому ми змогли її подовжити до 4-6 місяців і більше", - констатував Антон Шаперенков, директор Департаменту управління продуктами роздрібного бізнесу "VAB Банку".
У найближчій перспективі, вважають аналітики, на тлі зниження ставок і боротьби за залучення більш довгочасних ресурсів клієнтоорієнтовані банки будуть пропонувати споживачеві несподівані, але все більш цікаві і зручні продукти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас