S&P і Nasdaq впали в п'ятницю на слабких статданих, ф'ючерси дешевшають у понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P і Nasdaq впали в п'ятницю на слабких статданих, ф'ючерси дешевшають у понеділок

Фондовий ринок
99
Американські фондові індекси Standard & Poor's 500 і Nasdaq Composite знизилися в п'ятницю на даних про несподіване падіння індексу споживчої довіри в США в березні, повідомляє агентство Bloomberg.
Підйом котирувань акцій машинобудівних компаній дозволив індексу Dow Jones Industrial Average завершити торги зростанням.
Ф’ючерси на індекси США дешевшають в понеділок, зниження їх котирувань складає в середньому 0,4%.
Індекс довіри споживачів в США, що розраховується економістами університету Мічігану, в березні впав до 72,5 пункту з 73,6 пункту місяцем раніше, тоді як аналітики чекали підвищення до 74 пунктів.
"Є відчуття, що споживча довіра починає погіршуватися, - відзначає керівник Fiduciary Trust Co. у Бостоні Майкл Муллані. - Довіра страждатиме доти, доки ми не побачимо реального поліпшення ситуації на ринку праці. Невеликий відкіт ринку не дивний".
Котирування акцій фінансових компаній знизилися в п'ятницю услід за паперами Citigroup, що подешевшали на 5%. На думку експертів Oppenheimer & Co., в даний час акції банку оцінені справедливо, і їх вартість залишається під тиском, доки уряд США зберігає за собою значну частку в Citigroup.
Вартість акцій Charles Schwab опустилася за підсумками торгів на 3,5%. Згідно з прогнозом брокерської компанії, її прибуток з розрахунку на акцію в першому кварталі буде нижчий від показників попереднього кварталу на 4 центи. Чистий прибуток Charles Schwab в четвертому кварталі 2009 року склав 14 центів на акцію, не виправдавши середнього прогнозу економістів у 15 центів на акцію.
Папери Bank of America подешевшали на 1,6%.
Акції Pfizer, найбільшої в світі фармацевтичної компанії, в п'ятницю знизилися в ціні на 1,2% на інформації про негативні результати випробувань одного з розроблених нею препаратів.
Вартість паперів Abbott Laboratories впала на 1,8% після погіршення рекомендацій для акцій фармкомпанії до "продавати" з "тримати" аналітиками Citigroup.
Ціна акцій United Technologies, що випускає продукцію і послуги для аерокосмічної і будівельної галузей, опустилася на 0,7%. Прибуток компанії з розрахунку на акцію в 2010 році, згідно її прогнозу, складе $4,4-4,65 на акцію, тоді як експерти оцінюють цей показник в середньому в $4,64 на акцію.
Папери Caterpillar, найбільшого в світі виробника дорожньо-будівельного і гірського обладнання, подорожчали за підсумками торгів на 2,5%, Paccar Inc., що випускає вантажні автомобілі, на 3,9%. Підтримку цьому сектору надали сигнали про збільшення попиту на будівельне обладнання в Китаї.
Індекс Dow Jones Industrial Average зріс до закриття ринку в п'ятницю на 12,85 пункту (0,12%) - до 10624,69.
Standard & Poor's 500 опустився на 0,25 пункту (0,02%), склавши 1149,99.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 0,8 пункту (0,03%) - до 2367,66.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас