Індекси США зросли у вівторок на оптимізмі відносно перспектив економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США зросли у вівторок на оптимізмі відносно перспектив економіки

Фондовий ринок
113
Фондові площадки США завершили торги у вівторок зростанням, повідомляє агентство Bloomberg. Інвестори впевнені в перспективах планомірного відновлення світової економіки.
Котирування ф'ючерсів ранком у середу демонструють незначне зниження: березневі контракти на S&P 500 втратили 0,018%, на Dow Jones - 0,028%.
У вівторок виповнилось рівно рік відтоді, як індекс Standard & Poor's 500 початків підвищення з 12-річного мінімуму, зафіксованого в березні минулого року, - це найбільш тривалий період "бичачого настрою" із часів Великої депресії, відзначають експерти. З мінімуму минулого року індикатор підскочив уже на 69% завдяки поліпшенню світової кон'юнктури і зростання прибутку найбільших компаній США і Європи. Крім того, індекс повністю відіграв падіння на 8,1% з максимуму цього року, установленого 19 січня.
"Ринок відзначає свій день народження, - говорить аналітик Federated Investrors Філіп Орландо. - Економіка подола рецесію, поліпшення ситуації планомірно, акції будуть рости й далі. Інвестори чекають нового каталізатора".
Акції AIG злетіли на 13% після того, як стало відомо, що колись найбільший страховик у США продовжить розпродавати активи, щоб розплатитися з державою за зроблену фіндопомогу.
Акції Citigroup зросли на 7,3% після новин про те, що уряд США може продати свою частку в капіталі банку.
Папери United Technologies подорожчали на 1,4% після поліпшення рекомендації від Cowen & Co. до "вище ринку" з "на рівні ринку".
Ринкова вартість Boeing зросла на 0,8% після того, як стало відомо, що Northrop Grumman відмовився від участі в тендері Військово-повітряних сил США, у результаті чого Boeing залишився єдиним його учасником.
Котирування цінних паперів Yum! Brands підскочили на 3,4% - до $36,6. Експерти UBS поліпшили рекомендацію для акцій компанії до "купувати" з "нейтрально", крім того UBS підвищив цільовий рівень вартості паперів Yum! на 16% - до $44.
Акції Sprint Nextel зросли в ціні на 6,5% у результаті того, що компанія прогнозує зростання прибутку на наступні кілька кварталів
Папери Comerica упали в ціні на 1,6%. Банк із капіталізацією порядку $5,5 млрд оголосив про початок допемісії на $800 млн.
Котирування акцій First Solar знизилися на 3,2% на зміні рекомендацій аналітиків JPMorgan до "гірше ринку" з "нейтрально".
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс на 11,86 пункту (0,11%) - до 10564,38 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився на 1,95 пункту (0,17%), склавши 1140,45 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite здійнялося на 8,47 пункту (0,36%) - до 2340,68 пункту
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас