Китай вважає необґрунтованою заборону Держкомветмедицини на ввезення птиці в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вважає необґрунтованою заборону Держкомветмедицини на ввезення птиці в Україну

Аграрний ринок
263
Китай вважає необґрунтованою введену Державним комітетом з ветеринарної медицини заборону на ввезення птиці, сировини й продуктів з неї на територію України. Про це йдеться в повідомленні Міністерства аграрної політики України.
Дане питання обговорювалося на переговорах керівників профільних міністерств України й Китаю в Києві 26 лютого, під час яких міністр сільського господарства Китаю Хань Чанфу відзначив, що таке рішення Держкомветмедицини України викликало непорозуміння й невдоволення з боку профільного міністерства й Державної карантинної служби Китаю.
Керівник китайської делегації повідомив, що починаючи із травня 2009 року на території Китаю не було виявлено жодного випадку високопатогенного грипу, підкресливши, що відповідні служби країни завжди вчасно інформують міжнародні організації й ветеринарні служби інших держав у подібних випадках.
Хань Чанфу висловив надію, що найближчим часом заборона імпорту птиці з Китаю буде переглянуто українською стороною й заборону буде знято.
Як повідомляло агентство, 19 лютого Держкомветмедицини заборонив ввезення птиці, сировини й продуктів з неї на територію України з Китаю, оскільки, згідно з офіційним повідомленням Міжнародного епізоотичного бюро, на території цієї держави було зареєстроване захворювання птаха високопатогенним грипом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас