Лукашенко: Білорусія не піде шляхом Росії й України в сфері грального бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Білорусія не піде шляхом Росії й України в сфері грального бізнесу

890
Президент Білорусії Олександр Лукашенко не бачить необхідності в забороні грального бізнесу в країні, вважаючи, що даний вид діяльності при належному державному контролі може приносити відчутну користь країні.
"На тлі змін, що відбуваються, у російському й українському законодавствах у нас є всі шанси вийти на провідні позиції в цій сфері. Але діяти тут необхідно обережно, продумано й грамотно, з користю для країни", - заявив О.Лукашенко у вівторок на нараді за концепцією розвитку грального бізнесу в Білорусії.
"Як показує досвід України й Росії, відсутність зваженої політики з боку держави стосовно грального бізнесу призводить до його практично повної заборони", - сказав білоруський президент. Це, за його словами, сприяє тому, що "високоприбутковий бізнес іде в тінь, стає здобиччю кримінальних кіл, приносячи шкоду суспільству".
О.Лукашенко відзначив, що "при грамотному підході він (гральний бізнес - ІФ) може й мусить стати додатковим джерелом поповнення бюджету за рахунок податків, сприяти створенню нових робочих місць, залученню туристів і інвестицій у нашу країну".
Президент сказав, що "з історії радянської держави й незалежної Білорусії ми переконалися, що заборони, крім шкоди, нічого не дають". "Тому забороняти взагалі, крім винятково шкідливих для держави напрямків діяльності, не треба. Треба розумно вміти контролювати й при необхідності боротися з негативними явищами того чи іншого напрямку діяльності", - відзначив О.Лукашенко, підкресливши: "нічого забороняти не треба, ми можемо взяти під контроль будь-який вид діяльності". "Це я кажу для тих, хто сьогодні-завтра кричатиме про те, що ми чи не весь кримінальний світ СНД зберемо в Білорусії", - заявив президент.
Він запевнив, що "все в нас буде нормально, якщо в нас ті, хто покликаний контролювати цей вид діяльності - держслужбовці - самі не влізуть туди по вуха й цим не розвалять цей вид діяльності й не криміналізують його".
"Там (в Україні й РФ) угруповання й криміналітет поділили цей вид діяльності, у результаті нічого не дісталося іншим шахраям. От і почалася бійка, через яку все було розвалено. Цей бізнес перерозподілили й хабарі від цього беруть інші", - сказав О.Лукашенко. "Це не наш шлях", - підкреслив білоруський президент.
Глава держави відзначив, що раніше їм було дано доручення уряду розробити разом з іншими зацікавленими відомствами напрямки розвитку грального бізнесу в країні. "Причому з урахуванням як економічних, так і соціальних факторів", - уточнив О.Лукашенко. Результатом цієї роботи, за його словами, стала концепція (розвитку грального бізнесу - ІФ), яка, на думку уряду, "передбачає посилення державного контролю, виключає можливість участі в цій сфері кримінальних структур, дозволить суттєво збільшити податкові надходження до бюджету, а також захистить народ від ігрової залежності від "одноруких бандитів", заявив глава білоруської держави.
О.Лукашенко відзначив, що необхідно прийняти "максимально зважене рішення, щоб діяльність у цій сфері була комфортною як для комерційних структур, так і для держави, і при цьому не створювала негативних соціальних наслідків для громадян".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас