Про зміни законодавчих актів з питань реєстрації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про зміни законодавчих актів з питань реєстрації банків

Фондовий ринок
63
У зв'язку з численними зверненнями банків та їх акціонерів (власників) Національний банк України інформує про ряд змін, що відбулися у нормативно-правових актах з питань реєстрації банків після прийняття Правлінням Національного банку України постанови від 31 жовтня 2002 року №420 "Про затвердження змін до Положення про порядок створення і державної реєстрації банків, відкриття їх філій, представництв, відділень", зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01.11.2002 за №863/7151.
Національний банк України скасував вимогу щодо обов'язковості отримання письмового дозволу Національного банку України на володіння істотною участю в банку тими власниками, які на момент набрання чинності Законом України "Про банки і банківську діяльність" (17 січня 2001 року) володіли істотною участю у банку за умови, що частка їх володіння не змінювалась. Власники істотної участі в банку, які після 17 січня 2001 року збільшили свою частку, повинні отримати письмовий дозвіл Національного банку України на володіння істотною участю в установленому порядку.
Скасовано вимогу щодо подання фізичними особами – власниками істотної участі та керівниками банку довідки органів внутрішніх справ про відсутність (наявність) судимості для підтвердження їх бездоганної ділової репутації.
Банки не зобов'язані здійснювати перереєстрацію територіально відокремлених безбалансових відділень з метою зміни назви цих підрозділів.
Національний банк України і надалі буде проводити послідовну роботу по приведенню нормативних актів до вимог стандартів Європейського Співтовариства, збільшенню прозорості банківської системи та спрощенню реєстраційних процедур.
За матеріалами:
НБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас