Американські індекси зросли в понеділок на сильних статданих із США і Канади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські індекси зросли в понеділок на сильних статданих із США і Канади

Фондовий ринок
103
Основні американські фондові індекси завершили торги в понеділок підвищенням, повідомило агентство Bloomberg.
Оптимізм інвесторів був підтриманий виходом даних про зростання витрат населення США і рекордне збільшення ВВП Канади. У січні споживчі витрати американців зростали четвертий місяць поспіль.
Акції American International Group (AIG) подорожчали на 4,1% після того, як стало відомо, що американський страховик домовився з британською страховою групою Prudential Plc про продаж їй азіатського бізнесу у сфері страхування життя за $35,5 млрд.
Позитивом для ринку стало повідомлення міністерства торгівлі США про зростання доходів і витрат населення країни в січні. Витрати населення США в січні збільшилися на 0,5%, доходи - на 0,1%. Експерти прогнозували підвищення обох показників на 0,4%. Згідно з переглянутими даними, в грудні споживчі витрати зросли на 0,3% проти заздалегідь оголошеного підвищення на 0,2%. Доходи збільшилися також на 0,3%, а не на 0,4%, як повідомлялося раніше.
Крім того, зростання ВВП Канади в четвертому кварталі 2009 року склало 5% в річному численні і стало максимальним з третього кварталу 2000 року. Аналітики в середньому прогнозували підйом економіки країни в жовтні-грудні на 4,2%. Економісти Банку Канади чекали збільшення ВВП країни всього на 3,3%.
Таким чином, економіка Канади зросла другий квартал поспіль. Канада вийшла з першої для країни рецесії з 1992 року в третьому кварталі минулого року. Зростання ВВП в липні-вересні, згідно з переглянутими даними, склало 0,9%, а не 0,4%, як повідомлялося раніше.
Все це дозволяє інвесторам сподіватися, що відновлення світової економіки буде стрімкішим, ніж очікувалося раніше.
"Дані щодо витрат мені сподобалися, - заявив головний фахівець з визначення інвестиційної стратегії Кеу Private Bank Брюс МакКейн. - Ця цифра означає ще один крок у бік упевненого економічного зростання, що сприятливо впливає на ринки".
Німецький хіміко-фармацевтичний концерн Merck домовився про покупку американського постачальника лабораторного устаткування Millipore за $7,2 млрд, включаючи борги компанії. В результаті акції Millipore підскочили в ціні на 11% - до $104,9, максимуму з 1982 року.
Ціна паперів OSI Pharmacueticals злетіла на 52% - найбільш помітне зростання з квітня 2004 року, після того, як стало відомо, що другий за величиною виробник лікарських препаратів у Японії Astellas Pharma почне процедуру недружнього поглинання OSI, витративши на ці цілі близько $3,5 млрд. Ця пропозиція передбачає покупку 1 акції OSI за $52, що на 40% більше підсумкового котирування п'ятниці.
Ринкова вартість SanDisk збільшилася на 12%, компанія підвищила прогноз продажів на перший квартал.
Акції Apple подорожчали на 2,1%, після того, як аналітики Deutsche Bank додали папери компанії до короткострокового списку покупки, пославшись на хороші перспективи продажів iPhone.
Папери Intel зросли в ціні на 1,7%, котирування акцій Micron Technology підскочили на 7,8%.
Ринкова вартість Ford Motor Co. зросла на 5,7% - до максимуму з березня 2005. Американський автогігант підвищив прогноз виробництва в Європі.
Індекс Dow Jones Industrial Average зріс на 78,53 пункту (0,76%) - до 10403,79 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився на 11,22 пункту (1,02%), склавши 1115,71 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 35,31 пункту (1,58%) - до 2273,57 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас