Індекси в Азії зросли в понеділок другу сесію поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Азії зросли в понеділок другу сесію поспіль

Фондовий ринок
120
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) зросли в понеділок другий день поспіль на тлі підйому цін на мідь, підвищення рейтингу акцій японських банків і чеканнях податкових послаблень в Китаї для тайваньських компаній, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся на 0,8% - до 119,02 пункту.
Японський Nikkei 225 додав у понеділок 0,5%, австралійський S&P/ASX 200 - 1,1%, гонконзький Hang Seng - 2,2%. Значення китайського індексу Shanghai Composite збільшилося на 1,2%, незважаючи на повідомлення про сповільнення зростання промислового виробництва в Китаї в лютому.
Лідерами зростання стали гірничодобувні компанії завдяки стрибку цін на мідь після землетрусу в Чилі, де виробляється близько третини світової міді. Новий землетрус стався в понеділок в чилійському регіоні Біо-біо, потужність поштовхів оцінюється різними джерелами від 5,1 до 6,2 бала. Підземні поштовхи магнітудою 8,8 бала були зафіксовані раніше в Чилі в суботу, число загиблих перевищило 700 осіб, близько 2 млн залишилися без житла, в країні пошкоджено або зруйновано близько 1,5 млн будинків.
Світові ціни на мідь злетіли в понеділок більш ніж на 6%: травневі ф'ючерси на мідь зросли в Нью-Йорку в один з моментів на 6,2% - до $3,49 за фунт. На торгах в електронній системі Лондонської біржі металів мідь з постачанням через 3 місяці подорожчала на 5,6%, до $7600 за тонну.
Ринкова вартість найбільшого китайського виробника міді Jiangxi Copper Co. підскочила на 5,8% на торгах в Гонконгу.
Курси цінних паперів японських гірничорудних фірм Mitsubishi Materials і Sumitomo Metal Mining зросли більш ніж на 1%.
Ціна акцій третього за величиною гірничодобувного концерну світу Rio Tinto Group підвищилася на 1,5%. Rio Tinto збільшила частку участі в канадській компанії Ivanhoe, яка розроблятиме одне з найбільших мідно-золотих родовищ світу "Ою Толгой" в Монголії.
Папери найбільших японських банків подорожчали після того, як JPMorgan підвищив оцінку сектора до "вище за ринок", заявивши, що банківські акції традиційно додають в ціні навесні. Котирування акцій провідного банку Японії по величині ринкової капіталізації Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. піднялися на 1,6%, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. - на 1,1%, Mizuho Financial Group Inc. - на 2,9%.
Чіпмейкер Taiwan Semiconductor збільшив капіталізацію на 1,4% на чеканнях, що Китай введе податкові пільги для тайваньських компаній. За повідомленнями місцевих ЗМІ, другий раунд китайсько-тайваньських переговорів про податкові пільги пройде в першій половині березня. Тайваньський фондовий індекс Taiex піднявся на 1,9%.
Вартість акцій найбільшої австралійської вантажної компанії Toll Holdings Ltd. злетіла на 6,6% після того, як Australian Industry Group і PricewaterhouseCoopers повідомили про те, що промислове виробництво в Австралії зросло найшвидшими темпами з 2007 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас