Суд Мілана вирішив продовжити процес проти Берлусконі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Мілана вирішив продовжити процес проти Берлусконі

Кримінал
171
Міланський суд прийняв рішення продовжити процес проти глави італійського уряду Сильвіо Берлусконі, якого підозрюють в корупції, повідомляє агентство Associated Press.
Теоретичною підставою для припинення процесу стало рішення касаційного суду скасувати вирок Девіду Міллсу, який був провідним фінансовим консультантом Берлусконі. Останній був засуджений первинними судовими інстанціями до 4,5 років ув’язнення за хабарництво і неправдиві свідчення в суді, проте тепер має бути звільнений з-під варти.
Адвокати італійського прем'єра заявляли, що Міланський трибунал не повинен відновлювати процес над ним доти, доки не будуть оприлюднені мотиви рішення у справі Міллса. Проте судді, порадившись, призначили нові слухання на 26 березня.
За даними слідства, Берлусконі в 2000р. через одного з топ-менеджерів своєї групи Карло Бернасконі переказав на банківський рахунок Д.Міллса в Швейцарії 600 тис. дол. За цей хабар консультант, виступаючи як свідок у судових процесах у справі про "чорні фонди" Fininvest, мав промовчати про фінансові операції компанії, здійснені в 1990-і роки в обхід податкового законодавства через офшорні зони. Виправдання Міллса може говорити про те, що звинувачення проти Берлусконі рушиться на очах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас