Янукович витратив на вибори на 30 мільйонів гривень більше, ніж Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович витратив на вибори на 30 мільйонів гривень більше, ніж Тимошенко

Казна та Політика
578
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко і новий президент країни Віктор Янукович відзвітували про свої витрати на виборчу кампанію. Офіційні дані опублікувала газета "Голос України".
Юлії Тимошенко передвиборна кампанія обійшлася в 289,9 мільйона гривень. Згідно зі звітом, велику частину цих коштів надали партії, що входять до БЮТ. Ще близько 18 мільйонів гривень склали добровільні внески фізосіб.
Майже всі ці гроші - понад 270 мільйонів гривень - вона витратила на рекламу в ЗМІ, а 5 мільйонами розплатилася за виготовлення матеріалів передвиборної агітації. Трохи більше 600 гривень виявилися невитраченими.
В розпорядженні у переможця виборів Віктора Януковича на обидва тури кампанії було 322,5 мільйона гривень (їх виділила Партія регіонів), практично всі ці гроші були витрачені на рекламу і агітацію, невикористаними залишилося трохи більше 500 тисяч гривень.
В підсумку, враховуючи кількість людей, які проголосували за двох лідерів президентської гонки - 12 мільйона 481 тисяча 266 голосів за Януковича і 11 мільйонів 593 тисячі 357 голосів за Тимошенко - виборці "обійшлися" і нинішньому президентові, і прем'єрові приблизно в одну суму. Кожен голос коштував Віктору Федоровичу 25 гривень і 80 копійок, Юлії Володимирівні - 25 гривень, відзначає газета "Сегодня".
Однак, як заявив виданню "Комерсант-Україна" директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, реальні витрати на кампанію були на порядок більшими. "Думаю, що кандидати витратили приблизно ті ж суми, лише в доларах. І ще - Тимошенко витратила на вибори більше, - сказав Карасьов. - Точної суми вам ніхто не скаже, бо в більшості випадків оплата здійснюється готівкою. Потрібно також враховувати і адміністративні можливості кандидатів".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас