Мільярд євро на подарунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярд євро на подарунок

Казна та Політика
4627
Хто хоче - той робить, хто не хоче - шукає виправдання. Ця відома приказка вкотре підтвердила правомірність свого існування навіть в ці непрості дні загальної економічної кризи. Польща дуже хотіла прискорити свій і без того досить динамічний економічний розвиток і ці зусилля ЄС держави, яка недавно стала членом, не залишилися непоміченими об'єднаною Європою.
Поки ще неофіційно, але досить упевнено чиновники Європейської комісії повідомили, що в якості винагороди за зусилля польської влади і суспільства країна отримає з Брюсселю в 2011-2013 роках додаткові понад 1 млрд. євро.
Ідеться про виплату із спеціального трьохмільярдного фонду, утвореного урядами ЄС для країн-членів, які розвивалися останніми роками швидше, ніж передбачав Брюссель. Фонд цей був сформований п'ять років тому і в ньому акумулюються неосвоєні кошти минулих років у всіх 27 країн.
Зараз, під час підбиття економічних підсумків, з'ясувалося, що лише три держави мали найкращі результати, що відрізняються від зроблених раніше прогнозів.
Крім Республіки Польща, це Чехія і Словаччина.
Тепер асигновані нею кошти Варшава зможе витратити на підтримку небагатих регіонів країни, вирівнювання інфраструктури, будівництво нових доріг європейського класу або на захист довкілля.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас