Замгенпрокурора РФ: Офшори відмовляються співробітничати з Росією в поверненні незаконно вивезених капіталів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замгенпрокурора РФ: Офшори відмовляються співробітничати з Росією в поверненні незаконно вивезених капіталів

Казна та Політика
441
Офшорні зони відмовляються співробітничати з РФ в поверненні незаконно вивезених капіталів, повідомив в інтерв'ю "Російській газеті" заступник генерального прокурора Росії Олександр Звягінцев.
В якості прикладу офшорів, через які виводять за кордон і приховують капітал, він назвав Беліз, острови Теркс і Кайкос і низку інших територій, які відмовляються співробітничати, посилаючись на відсутність договорів про правову допомогу.
Тим не менше, за словами Звягінцева, на цьому напрямі успіхи є. Наприклад, у справі про особливо великий збиток ВАТ "Сучасний комерційний флот" Генпрокуратура Росії направила 34 запити про правову допомогу в 18 держав.
Більшість цих запитів виконані, російській стороні вже повернено 86,5 млн дол. В рамках кримінальної справи про завдання збитку "Аерофлоту" суд в Швейцарії прийняв рішення конфіскувати 58 млн швейцарських франків на користь сторони, що потерпіла.
По справі про розкрадання траулерів Архангельського тралового флоту вартістю понад 12 млн дол. іспанський суд за запитом заарештував ці судна і виніс ухвалу про повернення їх законному власникові.
"Але ми розуміємо, що це крихти з того, що за десятиліття було викрадено в Росії і вивезено за кордон", - підкреслив Звягінцев.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас