Греція вимагає від Німеччини виплати компенсації за нацистську окупацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція вимагає від Німеччини виплати компенсації за нацистську окупацію

Казна та Політика
810
Афіни заявили, що можуть поставити перед Німеччиною питання про виплату компенсації за окупацію Греції нацистами в 1941 році. Берлін ці домагання вже відкинув.
Глава грецького МЗС Теодорос Пангалос в радіоінтерв'ю піддав критиці ставлення Німеччини до фінансово-економічної кризи в Греції і заявив, що Афіни так і не отримали адекватної компенсації за Другу світову війну.
"Вони вивезли наше золото, що зберігалося в Банку Греції, вони вивезли наші гроші й так і не повернули їх. Це питання, яке заслуговує на розгляд колись у майбутньому", - заявив Пангалос, якого цитує в четвер інтернет-видання EUobserver. "Я не знаю, чи зобов'язані вони повернути гроші, але вони, щонайменше, мусять попросити вибачення", - додав міністр.
Офіційний представник МЗС Німеччини Андреас Пешке у відповідь заявив, що його країна виплатила Греції в якості компенсації близько 115 млн німецьких марок до 1960 року, а також здійснила виплати грекам, які були відправлені на примусові роботи нацистським режимом. "Паралельно з цим, починаючи з 1960 року Німеччина виплатила Греції близько 33 млрд німецьких марок у вигляді допомоги як по двосторонній лінії, так і в рамках Європейського союзу", - відзначив дипломат.
Даний вчинок можна розцінювати як відповідь на нещодавню публікацію в німецькому тижневику "Focus" статті під назвою "Шахраї в європейській сім'ї", де на обкладинці представлена грецька богиня Венера Мілоська з доволі недвозначним жестом.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас