Найдорожчий в світі закордонний паспорт - турецький — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожчий в світі закордонний паспорт - турецький

Казна та Політика
1021
Турецький закордонний паспорт є найдорожчим у світі. Як передає портал Turtsia.Ru, такі результати дослідження, проведеного італійським агентством "D´Arco".
Щоб отримати сам документ, громадянин Туреччини повинен заплатити 138 лір, а право виїзду за кордон на п'ять років обійдеться йому в 616 лір, що складає близько 300 євро. Найдешевший п'ятирічний паспорт - в Болгарії - коштує він всього 15,3 євро.
За вартістю десятирічних паспортів серед країн ЄС перше місце зайняла Франція - 89 євро, а ось в Литві, що виявилася на останньому місці, його можна оформити за 17 євро.
Нагадаємо, в грудні 2009 року Держдума РФ продовжила термін дії біометричних паспортів з п'яти до десяти років. Видача перших російських закордонних паспортів нового покоління почалася в травні 2006 року в паспортно-візовому відділі Федеральної міграційної служби в Москві.
Необхідність впровадження закордонних паспортів нового покоління, що включають біометричні параметри, зумовлена, перш за все, інтересами безпеки світової спільноти, а також покликана спростити перетин російськими громадянами кордонів зарубіжних держав.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас