ПАР хоче приєднатися до БРІК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПАР хоче приєднатися до БРІК

149
Уряд ПАР планує звернутися до керівництва Китаю з проханням підтримати приєднання країни до групи БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай), яке дозволило б їй мати більшу вагу в торгівельних переговорах, повідомляє агентство Bloomberg.
"Ми маємо бути в цій групі, бо вона - це найбільші ринки, - відзначає офіційний представник МЗС ПАР Саул Молобі. - Якщо нас не можна вважати частиною цього клубу, ми не зможемо мати аналогічної ваги в торгівельних переговорах".
За словами С.Молобі, міністр закордонних справ ПАР Маїте Нкоана-Машабане в четвер зустрінеться зі своїм китайським колегою Ян Цзечі, і вони обговорять питання приєднання ПАР до БРІК.
Країни БРІК "багато виграють в разі, якщо ПАР стане представником групи в Африці", відзначив С.Молобі.
ВВП Індії, найменшої з країн БРІК, в 2008 році склав $1,2 трлн, що перевищує ВВП ПАР більш ніж в 4 рази, свідчать дані Світового банку.
ПАР стала однією з 22 країн з економікою, що розвивається, яка погодилася в грудні скоротити на 20% цін на 70% товарів, що продаються в рамках блоку.
Крім того, ПАР разом з країнами БРІК стала одним з основних представників emerging markets під час саміту щодо зміни клімату, який проходив у Копенгагені в грудні минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас