Гайтнер закликає Конгрес схвалити перегляд фінансового регулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайтнер закликає Конгрес схвалити перегляд фінансового регулювання

105
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер закликав американський Конгрес схвалити законопроект, який обмежує перейняття компаніями на себе надлишкових ризиків і дає уряду повноваження на згортання діяльності фірм, крах яких є загрозою для ринків країни, повідомляє агентство Bloomberg.
"Наша фінансова система є набагато сильнішою, ніж рік тому, проте вона продовжує функціонувати на основі тих самих правил, які поставили її на межу краху і призвели економіку до небезпечної рецесії, - заявив Т.Гайтнер, виступаючи в бюджетному комітеті Палати представників Конгресу США. - Ці правила необхідно змінити, аби утримати систему від прийняття невиправданих ризиків і стимулювати зростання економіки".
Банківський комітет Сенату розгляне законопроект про перегляд фінансового регулювання в березні.
Т.Гайтнер відзначив також, що уряд США працюватиме над скороченням дефіциту бюджету, враховуючи, що економіка країни відновлюється після рецесії.
США зафіксували дефіцит бюджету в січні 16-й місяць поспіль, що є рекордним терміном. Негативне сальдо бюджету країни минулого місяця склало $42,6 млрд в порівнянні з $63,5 млрд за аналогічний період 2009 року.
Згідно з прогнозом адміністрації президента США, дефіцит бюджету країни в поточному фінансовому році, який завершиться 30 вересня, може збільшитися до рекордних $1,6 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас