Депутати хочуть штрафувати тих, хто не поступається місцем у транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати хочуть штрафувати тих, хто не поступається місцем у транспорті

Казна та Політика
755
У Верховній раді 17 лютого зареєстрований "Проект закону про антикризові заходи у сфері житлово-комунального господарства", який передбачає введення нових штрафів у громадському транспорті.
Зокрема, в законопроекті Кабінет міністрів України пропонує штрафувати на 5-20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян при ненаданні в салоні автобусів, маршрутних таксі, тролейбусах або трамваях місць для сидіння особам похилого віку, пасажирам з дітьми до 10 років, вагітним жінкам та інвалідам.
Крім того, передбачається штраф при перебуванні в салоні автобусів, маршрутних таксі, тролейбусах або трамваях з морозивом, в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння, курінні, прослухуванні гучної музики і порушенні вимог безпеки. Подібні порушення тягнуть за собою накладення штрафу також від 5 до 20 неоподатковуваних мінімумів.
Викидання сміття й інших предметів з вікон і дверей автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв Кабмін оцінив у штраф від 0,5 до 1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.
Користування аварійним устаткуванням без невідкладної на те потреби, приведення в дію системи екстреного гальмування і відчинення дверей, а також сигналізації екстреної зупинки - штраф від 5 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Врешті-решт, відчинення дверей під час руху і навмисна перешкода їх відчиненню або закриттю на зупинках, окрім потреби в запобіганні нещасному випадку - тягне за собою накладення штрафу від п'яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас