Aramco і Total випустять ісламські бонди для будівництва НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Aramco і Total випустять ісламські бонди для будівництва НПЗ

Енергетика
169
Saudi Arabian Oil Co (Aramco), найбільший в світі виробник сирої нафти, і французька Total найняв банки для організації випуску ісламських бондів (сукук), аби залучити кошти для фінансування будівництва НПЗ вартістю $12 млрд., за даними двох банкірів, знайомих з підготовкою операції.
Aramco і Total, найбільший в Європі переробник нафти, обрали Deutsche Bank, Samba Financial Group і Calyon для управління продажами бондів, повідомили джерела Bloomberg. Керівники банків почнуть зустрічі з інвесторами в кінці березня або на початку 2 кварталу.
Обсяг випуску може скласти близько $1 млрд., повідомив банкір. СП двох компаній також обговорює можливість випуску міжнародних конвертованих облігацій після залучення коштів на ісламському ринку, оскільки компанії хочуть зменшити залежність від короткострокового банківського фінансування.
Це розміщення ісламських облігацій може стати найбільшим цього року в Персидському регіоні. СП Aramco і Total в січні узяли у борг $6 млрд. і планують підписати кредитну угоду до кінця 1 кварталу, повідомляли два джерела в банківських колах 29 січня. Компанії планують запустити НПЗ потужністю 400 тис. барелів на день в 2013 р., і мають намір продати 25% акцій спільного підприємства через публічне розміщення.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас