Гендиректор "Газекс-Україна": Для вирішення проблем із заборгованістю облгазів необхідні економічно обґрунтовані тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректор "Газекс-Україна": Для вирішення проблем із заборгованістю облгазів необхідні економічно обґрунтовані тарифи

Енергетика
343
Першим кроком до вирішення проблеми із заборгованостями облгазів має стати приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня, заявив генеральний директор ТОВ "Газекс-Україна" Віталій Дем’янюк.
"Коли ціна газу переступила планку далеко за 300 дол. за тисячу кубометрів, наш тариф на газорозподіл, що становить нині менше 100 грн., - це просто сльози!", - заявив Дем’янюк.
"В умовах, коли коштів, закладених у тарифі, недостатньо і перспектив немає, будь-яке підприємство намагається притримати ці гроші на "чорний день", - пояснив він.
В той же час Дем’янюк підкреслив, що необхідно підвищити відповідальність облгазів за те, щоб зібрані за реалізований газ кошти надходили власникові ресурсу.
"Гадаю, це можливо, оскільки я далекий від думки, що реальним бізнесом газорозподільних компаній є "відщипування" коштів, що надходять від споживачів як плата за газ. Розумний власник і акціонер хотів би займатися консервативним, "довгограючим" бізнесом з розподілу газу й увесь час одержувати постійний, стабільний дохід. Заради цього він готовий забезпечувати належну платіжну дисципліну", - переконаний він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас