МВФ відмовився від своєї концепції безперешкодного руху капіталу на світовому фінансовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відмовився від своєї концепції безперешкодного руху капіталу на світовому фінансовому ринку

Казна та Політика
524
Міжнародний валютний фонд відмовився від одного з найважливіших і найпринциповіших положень своїх стабілізаційних програм, які уряди різних країн світу вимушені були приймати в обмін на отримання від нього крупних кредитів, - зняття всіх обмежень на вільний рух фінансового капіталу. Про це повідомляє американська газета Wall Street Journal Europe, що сьогодні виходить в Лондоні, інформує ИТАР-ТАСС.
В своєму новому підході МВФ рекомендує країнам, що розвиваються, і державам з новими ринками використовувати податкові інструменти і заходи регулювання для того, аби обмежити приплив в країну спекулятивного фінансового капіталу. Тим самим, на думку аналітиків фонду, буде знижений ризик створення в економіках цих держав спекулятивних "бульбашок", у тому числі на фондових ринках і в секторі нерухомості.
Незалежні фахівці вже назвали нинішню відмову МВФ від концепції безперешкодного руху капіталу на світовому фінансовому ринку "справжньою революцію". За їх словами, МВФ, що завжди відрізнявся ліберальним поглядом на світовий ринок, "робить висновок з нинішньої важкої фінансової кризи", рекомендуючи посилити контроль над ринками з боку держави.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас