Китаю як і раніше загрожує виникнення "бульбашок" на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китаю як і раніше загрожує виникнення "бульбашок" на ринку

Казна та Політика
276
Китаю як і раніше загрожує виникнення "бульбашок" на ринку активів не дивлячись на те, що Центробанк цієї країни минулого тижня розпорядився про збільшення обсягів банківських резервів вже другий раз за місяць. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на доповідь CLSA Asia-Pacific Markets.
Інвестори переоцінюють ризики в Китаї, де зусилля влади із приборкання зростання кредитування не призвели до "повного краху" попиту на нерухомість, зазначає стратег CLSA Крістофер Вуд. "Інвестори можуть святкувати ситуацію, коли вони вже перестали турбується про посилення кредитної політики, але ще не почали непокоїтись про виникнення "бульбашок". Проте все вказує на таку можливість, тим більше, якщо Китай продовжить контролювати валютний курс юаня", - вважає Вуд.
Індекс Shanghai Composite знизився цього року на 7,9% після прийнятих урядом КНР заходів. Місцеві банки в січні цього року видали величезний обсяг кредитів. На весь поточний рік цей показник був запланований на рівні 7,5 трлн. юанів ($1,1 трлн.), проте лише минулого місяця китайські фінансові установи "освоїли" 19% від цієї суми. З липня 2008 року Китай жорстко зберігає курс національної валюти на рівні 6,83 юаня за $1.
Після останнього розпорядження Центробанку КНР про збільшення обсягів банківських резервів, ризик "подальшого драматичного посилення" політики залишається незначним, хоча влада, швидше за все, продовжить згортання заходів із кредитно-грошового стимулювання економіки, говориться в доповіді стратега HSBC Holdings Plc. Гарі Еванса.
Загальний обсяг продажів квартир і будинків в 120 житлових комплексах в 40 містах Китаю впав в січні на 18% в порівнянні з попереднім місяцем. Проте в порівнянні з січнем 2009 року обсяг операцій на ринку китайської нерухомості виріс в 2 рази. Зниження темпів зростання на цьому ринку можна оцінити як позитивну тенденцію, оскільки владі Китаю не доведеться вводити додаткові обмеження на ринку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас