"Укрзалізниця" планує ввести електронні квитки до 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" планує ввести електронні квитки до 2011 року

Казна та Політика
204
Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" планує ввести електронні квитки до 2011 року.
Про це на прес-конференції повідомила начальник управління нормативно-технологічного забезпечення інформаційних технологій пасажирських перевезень Головного пасажирського управління Ніна Кострубицька.
За її словами, запровадження цієї послуги стане черговим етапом програми із оформлення проїзних документів через інтернет.
Вона пояснила, що пасажир, замовивши і сплативши вартість квитка через інтернет, отримуватиме в електронному вигляді відповідний посадочний документ зі штрихкодом, який він зможе самостійно роздрукувати на звичайному папері.
"Далеі пасажир не звертатиметься до каси, не стоятиме в черзі, а з цим штрихкодом йтиме до поїзда", - сказала Кострубицька.
Вона повідомила, що зараз "Укрзалізниця" розглядає варіанти розміщення пристроїв для прочитування електронних квитків.
"У нас проводяться роботи відносно того, як далі відбуватиметься прочитування цього коду: або це буде відповідний пристрій у провідника, у начальника поїзда або цей пристрій буде на вокзалі. Зараз ці варіанти розглядаються, і буде прийнятий той варіант, який найбільш задовольнить пасажира", - сказала вона.
Кострубицька не виключила, що послуга електронного квитка може бути введена до липня.
Як повідомляло агентство, з 30 березня 2009 року Укрзалізниця" ввела послугу оплати повної вартості квитків через інтернет.
Оплата замовлення проїзного документа здійснюється карткою Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) або міжнародною карткою (VISA, MasterCard, VISA Electron, Maestro).
Після оплати пасажир отримує унікальний код, після надання якого він оформляє свій квиток в будь-якій касі "Укрзалізниці".
Через Інтернет можна замовляти квитки за повну вартість і дитячі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас