Чи обманула Греція Євросоюз? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи обманула Греція Євросоюз?

4584
В інтерв'ю радіостанції Франс-Інтер міністр економіки Франції Крістін Лагард повідомила, що статистичне агентство Євросоюзу веде розслідування з тим, щоб знайти відповідь на питання, чи намагалася Греція за допомогою банку "Голдман Сакс" приховати справжню бюджетну ситуацію в країні.
Передбачається, що "Голдманн Сакс" допоміг Греції реконструювати свої обов'язки за кредитами і добитися відстрочення виконання деяких своїх зобов'язань за виплатами.
Ще в 2002 році за порадою банку Греція взяла кредит один мільярд євро, який завдяки серії непростих фінансових операцій виявився не включеним в загальний баланс бюджету країни.
Це допомогло Греції представити цифри, що відповідають вимогам Європейського пакту стабільності, - не більше 3% ВВП бюджетного дефіциту в річному бюджеті і не більше 60% ВВП зовнішньої заборгованості. Сьогодні зовнішня заборгованість перевищує цей показник майже в два рази - 113%.
Французький міністр економіки передбачає можливість того, що операції Греції з приховування бюджетних дефіцитів могли бути здійснені без порушення закону. В такому разі, - сказала Крістін Лагард - слід так змінити закони, щоб це більше не було можливим.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас