США за 10 років виділили ЗСУ 92 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США за 10 років виділили ЗСУ 92 млн дол

Казна та Політика
485
За останні 10 років уряд США виділив на модернізацію Збройних сил України $92 млн. Про це заявив начальник Генштабу - Головнокомандуючий ЗСУ генерал армії Іван Свида під час зустрічі із заступником помічника міністра оборони США з питань України, Росії і Євразії доктором Силестою Волландер в Києві
За інформацією прес-служби Міноборони, за словами начальника Генштабу, впродовж 1997-2009 років обсяги матеріально-технічної допомоги з боку США із забезпечення ВСУ сучасними засобами зв'язку, системами імітаційного моделювання, підготовки військовослужбовців склали майже $92 млн.
Свида зазначив, що зі всіх напрямів військової співпраці між Україною і США спостерігається позитивна динаміка. Це торкається, підкреслив начальник Гентшаба, участі у військових навчаннях, міжнародних миротворчих операціях під егідою НАТО і ООН, спільних проектів регіонального масштабу.
“Україна повинна рухатися вперед не дивлячись на внутрішньополітичні події і наслідки фінансово-економічної кризи. Плани уряду США залишаються незмінними, і ми розглядаємо питання двосторонньої співпраці з Україною як з країною - стратегічним партнером”, - підкреслила у свою чергу Волландер.
Також вона подякувала українській стороні за послідовність і постійну участь в операціях з підтримки миру в “гарячих точках” світу. Особливо високо представник Міноборони США відзначила участь кораблів ВМС України в операції НАТО в Середземному морі “Активні зусилля”.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас