Проїзд у київських маршрутках подорожчає на 20-25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у київських маршрутках подорожчає на 20-25%

Казна та Політика
735
Проїзд у приватних київських маршрутних таксі зросте приблизно на 20-25%. Про це в коментарі УНІАН повідомив глава Київської міської організації працедавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький.
"На сьогодні вже склалися економічні передумови для підвищення тарифів", - зазначив він. Таким чином, враховуючи, що вартість проїзду в маршрутах сьогодні становить 1,50-2,50 грн., а на деяких маршрутах 2,75 грн., проїзд може подорожчати до більш ніж 3 грн.
За словами Липецького, подорожчання стане можливим після того, як перевізники зроблять відповідні розрахунки з кожного маршруту, нададуть лист на узгодження підвищення міській владі. Причому узгодження як таке є формальним, оскільки на сьогодні нормативно встановлено, що тарифи на маршрутні таксі встановлюються вільні.
Мотиви для підвищення економічні, а не політичні, підкреслив глава асоціації. "Солярка ще в жовтні була 5,30, сьогодні - 6,90 грн. за літр, запчастини за 3-4 місяці на 20% подорожчали, в листопаді на 200 грн. підняли мінімальну зарплату. Об'єктивні складові, які входять у витратну частину, зросли, тому хочеш не хочеш, треба підвищувати. Вже окремі перевізники почали в мінус працювати", - пояснив він.
За словами Липецького, останній раз тарифи в маршрутних таксі підвищували 2 роки тому. Він також зазначив, що поки що ніхто з перевізників не прорахував нові тарифи і не надав розрахунки на узгодження.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас