Віра у Китай, котра значно похитнулась, зменшує привабливість акцій та підтримує долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віра у Китай, котра значно похитнулась, зменшує привабливість акцій та підтримує долар

Казна та Політика
815
Інвестори переглядають свої прогнози відносно відновлення світової економіки у бік зниження, готуючись до можливого уповільнення економічного зростання в Європі і Китаї, свідчить дані опитування керівників активами, проведеного компанією Bank of America Merrill Lynch в період із 5 по 11 лютого 2010 року.
Як показало опитування, інвестори знову займають захисні позиції, що виражається в зміні їх ставлення до грошових коштів: вони знов збільшують свої позиції в цих активах, при цьому позиції в акціях скоротилися.
За даними лютневого дослідження, 12% учасників опитування збільшили вагу грошових коштів в своїх портфелях, що є найбільшим показником з червня 2009 року, тоді як позиції в акціях, навпаки, різко скоротилися, і лише 33% інвесторів віддали перевагу акціям, тоді як в січні 2010 року такої думки дотримувалося 52% відсотка опитаних.
Між тим частка респондентів, що віддають перевагу облігаціям, збільшилася з 39% в січні до 52% в лютому.
Як наголошується в огляді, ще в січні поточного року чаша терезів схилялася у зворотний бік: 8% опитаних вважали, що питому вагу грошових коштів потрібно знижувати на користь інших активів.
Тим не менше інвестори все ще вважають найпривабливішими швидко зростаючі сектори, такі, як високі технології, енергетика і промисловість. При цьому сировинний сектор, безпосередньо залежний від попиту на сировину в Китаї, втратив популярність : кількість інвесторів, що віддають перевагу цьому сектору, знизилася з 23% в січні до 10% в лютому.
За даними дослідження, віра в зростання економіки Китаю, що продовжується, слабшає рекордними темпами за всю історію проведення даних опитувань: всього 7% інвесторів вважають, що в найближчий рік економіка Китаю зміцниться, що є найгіршим показником з березня 2009 року.
"Побоювання з приводу якості суверенного боргу деяких європейських держав і посилення фінансової політики в Китаї збільшили кількість інвесторів, які чекають зростання долара, до десятирічного максимуму", - сказав головний стратег із глобальних акцій Bank of America Merrill Lynch Global Research Майкл Хартнетт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас