Перерахунок ЖКГ через неприбраний сніг у Києві склав 3 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перерахунок ЖКГ через неприбраний сніг у Києві склав 3 млн грн

Казна та Політика
230
Перерахунок який провели столичні ЖЕКи за ненадані або надані не в повному обсязі послуги з прибирання снігу з прибудинкових територій Києва, склав 3 млн. грн.
Про це повідомив міністр із питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко сьогодні на брифінгу перед "гарячою" телефонною лінією Кабінету міністрів.
"Перерахунок був зроблений для 56% жителів комунальних будинків. Загальна сума перерахунку, за моїми даними, на сьогодні склала 3 млн. грн. Це буде 7% від суми платежу", - сказав він.
Міністр уточнив, що невелика сума перерахунку пояснюється тим, що не з кожного будинку були закладені відповідні витрати в тарифі.
"Виключно жителі можуть відстежити, що було закладено ЖЕКом в цій квартирній платі і наскільки адекватними були розрахунки", - додав він.
Кучеренко вважає, що не всі проблеми міста, включаючи і форс-мажорні обставини - випадання великої кількості снігу, повинні вирішуватися за кошти його жителів.
"Київ збирає податки. І саме за рахунок цих податків і передбачається боротьба з форс-мажорами, прибирання вулиць. Якщо сьогодні такий форс-мажорний снігопад, то саме за рахунок таких витрат бюджетів має бути передбачений порятунок міста від стихії", - пояснив він.
Зокрема, міністр зазначив, що в Києві 17 тис. місць для паркування. "Якщо узяти мінімум 10 грн. на добу, я виходжу на суму 60 млн. грн., яку бюджет міста повинен був зібрати. Коли я поцікавився, скільки реально отримав бюджет, виявилося не 60 млн. грн., а шість".
"Якщо ви збираєте такі кошти з нас, то слід за рахунок цих джерел чистити сніг, і прибирати, відстежувати, що відбувається на дахах будинків. Саме у цій площині ми допомагатимемо місцевій владі вирішувати місцеві питання", - сказав Кучеренко.
Як повідомляв УНІАН, за даними першого заступника міністра з питань житлово-комунального господарства - начальника Держжилкомунінспекції Олександра Мазурчака, якщо оцінювати суму перерахунку за ненадані послуги з прибирання снігу в цілому по Києву, то "це дуже великі кошти". За його розрахунками, якщо робити перерахунок навіть по 10 грн. від квартплати в місяць, враховуючи, що в Києві 10 тисяч будинків, а в кожному будинку по 70-100 квартир, то загальна сума складатиме мільйони гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас