Криза в Греції не вплине на реалізацію "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза в Греції не вплине на реалізацію "Південного потоку"

Енергетика
200
Криза в Греції не вплине на реалізацію проекту будівництва газопроводу "Південний потік", заявив прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу.
"Греція переживає економічні труднощі, але я вірю, що ми вийдемо з цього становища сильнішими. Ця ситуація не матиме негативного впливу на проект "Південний потік", а, навпаки, сприятиме його успішній реалізації", - сказав він за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.
В свою чергу Путини підкреслив, що здійснення таких проектів як "Південний потік" покликане створити умови для посткризового розвитку. "Південний потік" - це не проект між Грецією і Росією, це крупний міжнародний проект, який здійснюється на ринкових принципах", - зазначив Путін.
"Акціонерами проекту є три крупні компанії: російська, французька і італійська. Вони і залучатимуть фінансування з ринку", - сказав Путін.
Зараз партнером "Газпрому" (РТС: GAZP) із прокладки морської ділянки "Південного потоку" є італійська Eni, ведуться переговори про входження в проект французької EDF. Партнерами "Газпрому" із будівництва сухопутних ділянок виступають національні нафтогазові компанії країн-транзитерів.
Газогін "Південний потік", завдання якого обійти ризикованих транзитерів, повинен пройти від чорноморського узбережжя Росії до Болгарії, а потім до Італії і Австрії. Потужність нової газопровідної системи планується у 63 млрд кубометрів на рік. Вартість проекту складе, за оцінкою "Газпрому", 8,6 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас