Тігіпко: Держзакупівлі повинні стимулювати економіку України, а не закордонних постачальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Держзакупівлі повинні стимулювати економіку України, а не закордонних постачальників

Казна та Політика
561
Лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко вважає, що уряд і парламент вкотре знехтували інтересами вітчизняних виробників. Про це він повідомив, коментуючи прийнятий Верховною Радою Закон "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти".
"Передбачений законом рівний доступ до закупівель українських та іноземних постачальників був введений в результаті переговорів щодо вступу України до СОТ, але відтоді економічна ситуація в світі кардинально змінилася. Зараз рівний доступ насправді означає дискримінацію вітчизняних виробників, оскільки іноземні компанії активно стимулюються і субсидуються своїми урядами, а українські - ні" - заявив Тігіпко.
Крім того він зазначив, що "режим доступу вітчизняних постачальників до держзакупівель повинен враховувати ті обставини, що вони приймають оплату в національній, а не в іноземній валюті, що вони створюють робочі місця і платять податки в Україні".
За словами Тігіпка, закон має бути доопрацьований з врахуванням вказаних обставин і на користь української економіки, передає прес-служба політика його слова.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас