Польські порти на Балтиці подали скарги на Nord Stream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські порти на Балтиці подали скарги на Nord Stream

Енергетика
1632
Керівництво польських портів на Балтійському морі подало скарги на рішення Федеральної адміністрації судноплавства і гідрографії BSH Німеччини, яка дозволила прокладати трубопровід Nord Stream, не вкопуючи його в морське дно.
Про це пише польська газета Nasz Dziennik, зазначаючи, що прокладання трубопроводу дном моря ускладнить розвиток портів на Балтійському морі.
За даними газети, скарги подали Правління морських портів Szczecin i Świnoujście SA, а також Морська адміністрація в Щечині.
Прес-секретар Nord заявив виданню, що скарги не зможуть затримати початок будівництва трубопроводу, оскільки вони не мають правової сили.
Деякі польські експерти заявляють, що прокладання Nord Stream дном Балтійського моря обмежить можливості прийому суден в польських портах, у тому числі до терміналу для прийому газу LPG, який повинен зменшити залежність Польщі від газових постачань з РФ.
Метою російсько-німецького проекту Nord Stream є зменшення залежності РФ від традиційних шляхів транзиту газу через Україну, Білорусь і Польщу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас