Мінекономіки України розробило проект основних напрямів антикризових дій і розвитку на 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки України розробило проект основних напрямів антикризових дій і розвитку на 2010 р.

Казна та Політика
471
Мінекономіки України розробило проект основних напрямів антикризових дій на 2010 р. Проект розміщений на офіційному сайті відомства.
"Антикризові заходи, до яких вдався уряд, дозволили за відносно короткий період часу припинити стрімке падіння в базових галузях економіки, відновити довіру до банківської системи, почати кредитування підприємств і загальмувати інфляцію до 12,3% в 2009 р. проти 22,3% в 2008 р.", - йдеться в проекті.
Також в проекті відзначається, що Україна увійшла до групи країн, глибина падіння в яких зменшується з кожним кварталом. "Переломним став листопад, коли вперше за останні 15 місяців було зафіксовано зростання виробництва порівняно з відповідним місяцем 2008 р.", - відзначається в проекті.
Зокрема в 2010 р. урядову політику планується направити на утримання дефіциту бюджету на економічно безпечному рівні; проведення системних реформ у сфері державних фінансів і забезпечення фінансування держбюджету в рамках підготовки системних проектів Світового банку "Друга програмна позика на реабілітацію фінансового сектора" і "Четверта позика на політику розвитку"; реалізацію урядового антиінфляційного плану, зокрема в ціновій, тарифній і конкурентній політиках, що дозволить утримати рівень інфляції в межах однозначного числа (9,7%).
За проектом, енергетична безпека країни в 2010 р. забезпечуватиметься шляхом реалізації низки заходів, зокрема введенні в дію першої черги Одеського і Суботинського нафтових родовищ на шельфі Чорного моря; забезпечення розвитку уранового виробництва і створення ядерно-паливного циклу в Україні, збільшення річного обсягу виробництва уранового концентрату до 846 т; стимулювання заходів щодо впровадження енергозберігаючих технологій, устаткування, матеріалів, і здійснення на їх основі модернізації виробництва, у тому числі житлово-комунального господарства; продовження будівництва 1 черги Дністровської ГАЕС і введення в експлуатацію гідроагрегату № 3 Ташликської ГАЕС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас