Банк "Надра" за добу повернув вклади фізособам на суму близько 20 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Надра" за добу повернув вклади фізособам на суму близько 20 млн грн

Кредит&Депозит
2642
Банк "Надра" (Київ), який 11 лютого відновив роботу в рамках комплексної програми виплати депозитів клієнтам-фізичним особам, протягом доби повернув клієнтам-фізичним особам близько 20 млн грн., говориться в прес-релізі кредитно-фінансової установи.
Як нагадує прес-служба банку, в лютому банк проводить виплати із депозитів, заплановані на грудень і відкладені у зв'язку з прийняттям рішення Кабінету міністрів про передачу депозитів клієнтів банку до Родовід Банку. Крім того, з 11 лютого банк повертає частину вкладів, які за депозитними договорами повинні виплачуватися в лютому.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко 23 грудня минулого року повідомила про прийняття Кабінетом міністрів постанови про переведення депозитів фізосіб з банку "Надра" до Родовід Банк, але наступного дня Національний банк України (НБУ) висловив подив з приводу такого рішення, оскільки уряд раніше неодноразово заявляв про намір провести докапіталізацію банку "Надра" за рахунок бюджетних коштів.
І все ж 10 лютого уряд оприлюднив на сайті спільну з Нацбанком постанову, датовану 23 грудня, про переведення депозитів фізосіб і частини активів з банку "Надра" до Родовід Банку з одночасною докапіталізацією останнього державою на 7,5 млрд грн.
Разом з тим Нацбанк продовжив повноваження тимчасової адміністрації в банку "Надра", які закінчились 10 лютого. За даними інформованого джерела, зміна ситуації довкола банку "Надра" пов'язана з активізацією потенційного недержавного інвестора, готового санувати цей банк.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. На початок січня 2010 року його найбільшими акціонерами залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидва - Кіпр, 30,7406%).
За даними НБУ, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів (25,893 млрд грн.) банк "Надра" займав 11-е місце серед 182 діючих банків, тоді як роком раніше за цим показником він був шостим. Чистий збиток банку в 2009 році склав 1,364 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас