Аграрний союз: Борг за програмами держдопомоги аграріям у 2009 р. склав 1,9 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрний союз: Борг за програмами держдопомоги аграріям у 2009 р. склав 1,9 млрд грн

Аграрний ринок
221
Борг за програмами державної допомоги аграріям у 2009 р. склав 1,9 млрд грн. Про це заявив під час Аграрного форуму голова Аграрного союзу Юрій Карасик.
За його словами, сільгоспвиробники не отримували дотації на рослинництво, тваринництво, компенсацію ставок за кредитами і компенсацію половини вартості страхування врожаю.
Ю.Карасик зазначив, що в 2009 р. сільгоспвиробники перерахували до бюджету 24 млрд грн, що на 7,5 млрд грн більше, ніж у 2008 р. Він підкреслив, що необхідно змінювати фіскальну політику щодо сільгоспвиробників.
"Уже 10 років існує фіксований податок, і всі у владі вважають, що ми знаходимося на пільгових умовах. Проте за цим податком існує 16 різних звітів, різних підходів до сплати, різна методика сплати", - відзначив Ю.Карасик.
Як вважає голова Аграрного союзу, необхідно також переглянути податок на землю, зокрема, ввести сплату податку на гектар.
"Це спростить оподаткування, зменшить необхідність тримати стільки ревізорів у податковій і бухгалтерів на підприємств", - відзначив Ю.Карасик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас