Митниця має намір спростити встановлення на облік підприємств, котрі здійснюють зовнішньоекономічні операції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця має намір спростити встановлення на облік підприємств, котрі здійснюють зовнішньоекономічні операції

Казна та Політика
483
Державна митна служба має намір спростити встановлення на облік підприємств, що здійснюють зовнішньоекономічні операції. Про це повідомила прес-служба Митниці.
"Державною митною службою України підготовлено проект наказу, який дозволить спростити процедуру постановки на облік суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) в митних органах", - говориться в повідомленні.
Зокрема, Митниця має намір зменшити з більше 10 до 4 кількість документів, необхідних для взяття підприємств на облік.
За проектом наказу, для того, щоб стати на облік, суб'єкт ЗЕД повинен надати Митниці завірений уривок зі статутних документів, що містить інформацію про право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність; завірену нотаріально або державним реєстратором копію свідоцтва про держреєстрацію юридичної особи або фізичної особи-підприємця, довідку органів державної статистики про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій; довідку уповноваженого банку про наявність розрахункових рахунків.
Прес-служба підкреслює, що жоден із вказаних документів не потрібно буде отримувати спеціально для Митниці, якщо підприємство працює законно.
На сьогодні проект наказу погоджений з Міністерством фінансів і направлений на узгодження в Державний комітет з питань регуляторної політики і підприємництва.
Як повідомлялося, 27 січня Кабінет Міністрів на засіданні розглянув створення сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності, за результатами якого, зокрема, створив громадський комітет з моніторингу виконання законодавства про підприємництво.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас