Відновлення економіки Німеччини зупинилося в останньому кварталі минулого року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення економіки Німеччини зупинилося в останньому кварталі минулого року

Казна та Політика
443
Відновлення економіки Німеччини несподівано зупинилося в останньому кварталі минулого року. Зокрема, сьогодні статистичне агентство країни повідомило про відсутність динаміки в зміні ВВП країни в IV кварталі 2009 року в порівнянні з попереднім кварталом.
При цьому в річному вираженні ВВП Німеччини в IV кварталі 2009 року знизився на 1,7%.
Зазначається, що позитивний вклад в обсяг німецького ВВП в минулому кварталі вніс обсяг експорту, в той час як споживання та інвестиції зменшились.
Аналітики прогнозували, що темпи зростання німецької економіки складуть 0,2% в квартальному вираженні і знизяться на 2,2% в річному вираженні.
В III кварталі поточного року німецький ВВП виріс на 0,7% в квартальному вирахуванні.
Нагадаємо, що ВВП Німеччини почав зростати в II кварталі 2009 року після падіння в попередні квартали у зв'язку зі світовою фінансовою кризою. Тоді зростання склало 0,3% в порівнянні з I кварталом.
ВВП є головним індикатором, що відображає стан національної економіки. ВВП є сумою обсягів споживання, що складає приблизно 2/3 індексу, інвестицій, державних витрат і експорту за вирахуванням імпорту. Зростання ВВП супроводжується підйомом економіки, а також призводить до зростання курсу національної валюти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас