Лідери ЄС заявили про підтримку Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери ЄС заявили про підтримку Греції

Казна та Політика
353
Лідери Європейського Союзу заявили про підтримку Греції в подоланні дефіциту бюджету.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йде мова в заяві глав держав і урядів країн-членів ЄС, оприлюдненій після закінчення неформального засідання Європейської Ради.
"Ми цілком підтримуємо зусилля уряду Греції і його зобов'язання зробити все необхідне, включаючи схвалення додаткових заходів для досягнення амбітних цілей, встановлених в Програмі стабільності на 2010 рік і подальші роки", - відзначається в заяві.
Лідери країн-членів ЄС закликали уряд Греції реалізувати всі заходи, передбачені програмою, для того, щоб добитися зменшення дефіциту бюджету на 4% вже в 2010 році.
Крім того, лідери ЄС закликали Раду міністрів з питань економіки і фінансів ЄС на своєму засіданні 16 лютого схвалити рекомендації Греції, які витікають із пропозицій Єврокомісії і додаткових заходів, про які заявив уряд Греції, для подолання бюджетного дефіциту.
В заяві також відзначається, що Єврокомісія уважно стежитиме за процесом виконання запропонованих заходів і пропонуватиме, за необхідності, нові. Перша оцінка ефективності заходів, які здійснюватимуться урядом Греції, буде зроблена вже в березні.
"Країни-члени єврозони здійснять чіткі та скоординовані дії у разі потреби забезпечити фінансову стабільність єврозони в цілому", - відзначається також в заяві лідерів ЄС.
Як повідомляв УНІАН, за підсумками 2009 року бюджетний дефіцит Греції досяг 12,7% ВВП. Згідно з вимогами європейського законодавства до країн єврозони, бюджетний дефіцит не повинен перевищувати 3% ВВП.
В середині січня 2010 року уряд Греції подав програму скорочення бюджетного дефіциту, яка передбачає зменшення його до рівня нижче 3% ВВП до 2012 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас