КНР: Від Росії вимагають роз'яснень стосовно знищення товарів, що належали китайським бізнесменам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР: Від Росії вимагають роз'яснень стосовно знищення товарів, що належали китайським бізнесменам

1031
Відповідальний співробітник Міністерства комерції КНР вимагає від Росії роз'яснень стосовно знищення товарів, які належали китайським бізнесменам і які були вилучені 11 вересня 2008 року в Росії.
"Сподіваємося, що російська сторона зможе уникнути односторонніх дій і якнайскоріше дасть китайській стороні роз'яснення з цього приводу", - сказав цей співробітник, коментуючи повідомлення російських ЗМІ про те, що в Росії з 21 січня почали знищувати дані товари загальним обсягом в 6000 контейнерів на суму 2 млрд дол. США.
За його словами, Міністерство комерції КНР взяло до відома ці повідомлення і приділяє підвищену увагу цьому питанню. Наразі ведуться переговори з російською стороною.
"Китай і Росія приділяють підвищену увагу нормалізації порядку взаємної торгівлі", - сказав він, додавши, що була заснована відповідна підкомісія в рамках Комісії з підготовки регулярних зустрічей прем'єрів двох країн.
"Вирішено в рамках даного механізму спільно сприяти співпраці в торговельно-економічній і митній областях з метою нормалізації порядку митного контролю", - констатував він.
Він закликав Росію підсилити боротьбу з "сірим розмитненням" і тим самим створити сприятливий торгівельний і інвестиційний клімат.
"Китай незмінно переконуватиме китайські підприємства вести комерційну діяльність на території Росії в рамках законів", - пообіцяв він.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас