Мінагрополітики: Весняно-польова кампанія 2010 р. коштуватиме аграріям 24 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики: Весняно-польова кампанія 2010 р. коштуватиме аграріям 24 млрд грн

Аграрний ринок
245
Весняно-польова кампанія 2010 р. коштуватиме аграріям 24 млрд грн. Про це повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник.
"За нашими оцінками, це 24 млрд грн, 12 млрд грн із них... за рахунок власних ресурсів, які сьогодні можуть бути від реалізації продукції, і за рахунок тих коштів, які вже є від реалізації продукції. Інші 12 млрд грн - це те, на що ми розраховуємо як залучені ресурси. Це, в першу чергу, кредити комерційних банків", - сказав міністр.
Також Ю.Мельник повідомив, що близько 2 млрд грн аграрії можуть отримати як бюджетну допомогу і через механізм форвардних закупівель врожаю 2010 р.
"Ми розраховуємо на те, що навіть без прийнятого закону про державний бюджет сьогодні є реальні можливості профінансувати ті видатки, які йдуть по 1/12 - те, що передбачено постановою уряду №1414, яка приймалася 29 грудня 2009 р. Там є ціла низка напрямків, які можна сьогодні фінансувати, але для цього треба внести певні зміни до тимчасового розпису видатків Мінфіну... Сумарно ми оцінюємо, що по цьому напряму може бути сума в межах 2 млрд грн. Але тут не тільки прямий бюджет, тут і кошти, які надходять через непряму фінансову підтримку за рахунок дотацій від переробних підприємств (те що проходить через рахунки казначейства). Це і робота аграрного фонду, перетворення його матеріального ресурсу, який на сьогодні є, в гроші, які підуть на кредитування підприємств АПК через механізм форвардних закупівель", - пояснив Ю.Мельник.
Він також зауважив, що Мінагрополітики оцінює стан підготовки аграріїв до весняно-польових робіт як "стабільний, який був і в попередні роки".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас