Литвицький: Рівень інфляції в 2010 році залежатиме від того, яким буде бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Рівень інфляції в 2010 році залежатиме від того, яким буде бюджет

Казна та Політика
325
Рівень інфляція в січні залишає достатньо вірогідності за підсумками року мати показники, що вимірюються однозначним числом. Таку думку висловив керівник групи радників Національного банку України Валерій Литвицький.
"Січневі показники інфляції в ці роки, коли вона не перевищила 10% (2001 і 2003), були лише на 0,3% вищі від поточних", - додав експерт.
За його словами, рівень інфляції в 2010 році залежатиме від того, яким буде бюджет, рівень відновлення економіки і від того, чи підтвердяться очікування по платіжному балансу.
"Якщо поточний рахунок буде позитивним, курс триматиметься на тому рівні, на якому він є, тоді інфляція буде менша. Якщо буде збалансований бюджет, інфляція ще буде менша. В разі відновлення співпраці з МВФ, на умовах проведення реформ, а не під обіцянки-цяцянки, тоді інвестор буде сюди заходити і фінансовий рахунок покращуватися, чистий відтік валюти буде менший, а значить, інфляція зменшуватиметься", - відзначив В.Литвицький.
Також він додав, що на зменшення показників інфляції буде впливати повернення населенням грошей в банки.
"Якщо депозити повертатимуть, якщо рекапіталізація буде проведена до кінця, відновлюватиметься довіра до банків, зростатиме попит на гривню - відповідно буде падати бажання позбавлятися від гривні, а тому не так гулятиме інфляція", - резюмував він.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас